Saffransskorpor med apelsin och choklad

Fullt ös hela dagen idag, men det är skönt det med ibland i alla fall om det är roliga saker man hittar på :P Idag har årets första lussekatter bakats! Älskar lussekatter! Har även varit på second hand och shoppat lite inför lite projekt jag har, men mer om det senare. Skulle ju idag lägga upp receptet på saffransskorpor! Dessa är riktigt goda och går åt snabbt här hemma, tror jag bakade 2-3 satser förra året. Receptet kommer från bloggen cupcakesfluffan.
 

 

Saffransskorpor med apelsinchoklad
(ca 55-60 skorpor)

1 paket saffran (1/2 g)
75 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 ägg
Finrivet skal av 1-2 apelsiner
100 g mörk choklad, gärna med apelsinsmak (eller mjölkchoklad)
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 200 grader. Rör smör, socker och saffran pösigt. Vispa ner äggen ett i taget och rör i apelsinskalet. Hacka chokladen grovt och blanda med mjöl och bakpulver. Rör ner i smeten. Dela degen i fyra delar och rulla varje del till en längd, ca 1 1/2 cm tjock. Lägg längderna på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter (passa så att de inte bränns). Ta ut plåten och skär längderna i sneda skivor. Lägg dem med snittsidan uppåt på plåten. Sänk värmen på ugnen till 100 grader. Låt skorporna torka i ugnen i ca 1 timme tills de känns torra. För att de inte ska brännas brukar jag ha ugnsluckan lite på glänt med en kökshandduk i kläm.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: