Saffransskorpor med apelsin och choklad

Saffransskorpor med apelsinchoklad
(ca 55-60 skorpor)
1 paket saffran (1/2 g)
75 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 ägg
Finrivet skal av 1-2 apelsiner
100 g mörk choklad, gärna med apelsinsmak (eller mjölkchoklad)
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 200 grader. Rör smör, socker och saffran pösigt. Vispa ner äggen ett i taget och rör i apelsinskalet. Hacka chokladen grovt och blanda med mjöl och bakpulver. Rör ner i smeten. Dela degen i fyra delar och rulla varje del till en längd, ca 1 1/2 cm tjock. Lägg längderna på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter (passa så att de inte bränns). Ta ut plåten och skär längderna i sneda skivor. Lägg dem med snittsidan uppåt på plåten. Sänk värmen på ugnen till 100 grader. Låt skorporna torka i ugnen i ca 1 timme tills de känns torra. För att de inte ska brännas brukar jag ha ugnsluckan lite på glänt med en kökshandduk i kläm.
