Jordgubb- och rabarbersmulpaj med vit choklad

Yes!!! Äntligen går det att skriva längre inlägg och det betyder att jag kan lägga upp recept igen!  Love it! I fredags bakade jag en paj som blev fruktansvärt god, jordgubb- och rabarbersmulpaj med vit choklad! Blev riktigt lyckat! Den vita chokladen passade perfekt ihop med jordgubbarna och rabarbern. Detta var lite av ett experiment för att vara helt ärlig. Det enda jag hade recept på var smuldegen och i den lade jag till vit choklad. Jag kommer nog göra det i fortsättningen också, iallafall när jag gör denna pajen! 

 

Jordgubb- och rabarbersmulpaj med vit choklad 8 port

Fyllning

500 g jordgubbar

500 g rabarber

ca 0,5 dl socker

ca 4 msk potatismjöl 

1-2 tsk vaniljsocker

 

Smuldeg

2 dl vetemjöl

3 dl havregryn 

1 dl socker 

200 g smör eller margarin

100 g vit choklad

 

Smörj en pajform. Dela jordgubbarna i fyra delar och rabarbern i cm stora skivor och lägg ner detta i formen. Häll över potatismjöl, socker och vaniljsocker.

Hacka den vita chokladen i mindre bitar.

Blanda mjölet, havregrynen och sockret i en skål. Tärna smöret och lägg i mjölblandningen. Smula sönder smöret antingen med hjälp av fingertopparna, en gaffel eller degkrokarna på elvispen til en grynig massa. Häll i den vita chokladen med smulorna och blanda om så chokladen går ihop med smulorna.

Strö över smuldegen på fyllningen.

Grädda i mitten av ugnen på 225 grader (200 grader om det är varmluftsugn) i ca 20 minuter.

Servera pajen ljummen med antingen vaniljglass eller vaniljsås.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: