Baci
150 g mörk choklad
ca 1 dl hasselnötter
100 g Nutella
Smält hälften av den mörka chokladen i ett vattenbad.
Skeda i lite av den smälta chokladen i formarna och smeta ut den med en pensel så att hela insidan blir täckt av choklad.
Ställ formarna kallt en stund så att chokladen stelnar.
Under tiden kan du rosta hasselnötterna i en torr stekpanna.
Rosta dem tills de fått färg, låt dem sedan svalna lite innan du lägger dem i en ren kökshandduk och gnuggar dem mot varandra så att skalet lossnar.
Ta undan 20 nötter och hacka resten smått.
Smält Nutella i vattenbad. Blanda i de hackade nötterna.
Klicka sedan ner den smälta nutellan i formarna, nästan ända upp till kanten. Tryck i en hel nöt i nutellan.
Låt pralinerna stelna i rumstemperatur i ca en timme.
Smält resten av den mörka chokladen och låt den svalna lite.
Skeda den över pralinerna så att de blir ordentligt täckta.