Leila cornflakes crisp

En tradition hemma hos oss är dessa kaloribomber! En verklig hit! Receptet kommer från Leila Lindholm.
 
Leila cornflakes crisp

100 g  Ljus mjölkchoklad

1 block  (250 g) Nougat

1 burk  (350 g) Nutella

1 l  Cornflakes

300 g  Mörk kvalitetschoklad 70 % (Jag brukar dock köra hälften ljus, hälften mörk choklad)

 

Hacka den ljusa mjölkchokladen och smält den tillsammans med tärnad nougat och nutella i ett vattenbad (i en stor skål över en kastrull med kokande vatten). Ta av skålen från värmen. 

Vänd försiktigt ner cornflakes i chokladblandningen. 

Häll ut detta i en liten rektangulär form, 26 x 13 cm klädd med bakplåtspapper. Packa försiktigt ihop smeten så att inga lufthål uppstår. 

Låt stelna i kylen och skär kakan i 2 x 4 cm breda bars/bitar. 

Finhacka den mörka chokladen. Smält 1/3 av den i ett vattenbad, tag av skålen från värmen och rör i resten av chokladen tills allt smält. Låt svalna under omrörning till cirka 28 grader.

 

 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: