Blåbärsmuffins med vit choklad och smulor

Det luktar nymald kardemumma i vårat kök ikväll. Håller på att göra kardemummabullar till fredagsfikan imorrn på jobbet. Detta då det är tradition att bjuda på fika sista dagen på jobbet. Blandade känslor inför detta, skönt att vara ledig men tråkigt att bli arbetslös. Så kvällen spenderas med att baka. Igår bakade jag också men då blev det blåbärsmuffins med vit choklad och smulor. Det blev riktigt goda och uppskattades av dem som åt dem. Grunden till muffinsen var detta receptet men jag gjorde småändringar och kommer göra ändringar nästa gång jag gör dem. Så här kommer receptet jag gjorde och de ändringar jag vill göra.
 
 
Blåbärsmuffins med vit choklad och smulor 12 st 
Muffins
100 gram smör
2 dl mjölk
2 st ägg
 dl strösocker
1 tsk  vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
2,5 dl blåbär (gärna färska)
75 g vit choklad (hackad)
 
Crumble
75 gram kallt smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker
 
Garnering
1 dl blåbär (gärna färska)
 
Gör så här:
Smält smör och tillsätt mjölk. 
Vispa ägg tillsammans med strösocker och vaniljsocker.
Rör ner den ljumma vätskan.
Blanda vetemjöl, bakpulver och en nypa salt som du sen vänder ner i smeten.
Häll ner den vita chokladen. 
Placera ut 12 muffinsformar i en muffinsplåt.
 
Varva smeten med blåbär - tills formarna är fyllda till 2/3.
Nyp ihop tärnat kallt smör med havregryn, vetemjöl och strösocker.
Strö lite crumble över varje muffins och garnera med blåbär.
Grädda mitt i ugnen på200 grader i ca 20 minuter.
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: