Marängtårta med mjölkchokladtryffel, hallongrädde och jordgubbar

Lägenheten ser förjävlig ut just nu! Tänkte börja packa lite smått idag och tömma ett skåp som vi har här hemma som innehåller blandade bra att ha saker, helt plötsligt står det 8-10 flyttlådor  och 2 kassar färdigpackade. Det sorgliga är att vi har hur mycket saker kvar som helst trots att jag rensat väck en hel del idag! Känns väldigt konstigt att packa ihop allting här. Det blev så...verkligt på en gång. Vi ska verkligen flytta från Halmstad. Sentimental som jag är tycker det är sorligt. Och den del av mig som hatar förändringar tycker det är jättejobbigt. Men det är bara att ta ett djupt andetag och tänka på de fördelar som flytten ger.
Nu vad det inte flytten detta inlägg skulle fokusera på utan på det som står i titeln för detta inlägg dvs marängtårta med mjölkchokladtryffel, hallongrädde och jordgubbar. Denna gjorde jag till min examen. vet tyvärr inte var receptet kommer ifrån ursprungligen jag fick det för längesedan av någon. Den är lätt att göra och väldigt god! Tyvärr har jag inga bilder på den men receptet har jag och det kommer här;
 
Marängtårta med mjölkchokladtryffel, hallongrädde och jordgubbar 8-10 bitar 
 2 färdiga marängbottnar
150 g mjölkchoklad
1,25 +3 dl vispgrädde
250 g tinade eller färska hallon
 
Garnering; 0,5 l jordgubbar
 
Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. Koka upp 1,25 dl grädde och häll över chokladen, låt stå ca 5 min.
Vispa eller mixa chokladtryffeln slät. Låt stå kallt 3-4 timmar, eller som jag gjorde över natten. Vispa 3 dl grädde lätt. Blanda försiktigt ner hallonen i grädden.
Häll eller bre ut tryffeln i ett jämnt lager på ena marängbottnen. Fördela 2/3 av hallongrädden på chokladtryffeln. Lägg på den andra bottnen och fördela resten av hallongrädden i ett jämnt lager ovanpå.
Toppa tårtan med jordgubbarna.  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: