Kladdkaka med kondenserad mjölk
Föll för den sociala påtryckningen och gjorde en kladdkaka idag då det är kladdkakansdag idag tydligen. Har haft en tanke att beta av mina recept som jag har sparade på datorn och jag hade bland dessa ett recept på kladdkaka som jag velat testa ett bra tag- kladdkaka med kondenserad mjölk. Lät ju jättebra på pappret men tyvärr inte lika bra i verkligheten. Nog för att det var kladdkaka men blev i kladdigaste laget trots att jag hade den inne längre än vad som stod angivet i receptet. Kommer nog inte göra den igen men tänkte dela med mig av receptet i alla fall, kanske finns någon som gillar jättekladdig kladdkaka :) Kommer tyvärr inte ihåg från var jag fått receptet ifrån, skrev av det från en blogg någongång för några år sedan.

Kladdkaka med kondenserad mjölk
100 g smör
2,5 dl strösocker
1.5 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
1.5 dl vetemjöl
1 burk kondenserad mjölk
2 ägg
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en springform.
Smält smöret och ta bort det från plattan. Häll i sockret och kakaon- blanda.
Häll sedan i vetemjölet och den kondenserade mjölken och rör ihop till en jämn smet.
Rör till sist ner ett ägg i taget.
Häll smeten i formen och ställ in i mitten av ugnen.
Låt den stå i ugnen i ca 20-30 minuter, kolla den med jämna mellanrum.