Först på tur- Devils food cake

Då tänkte jag göra en veckan med ett recept varje dag som utlovat och först ut blir receptet på tårtan jag gjorde i helgen; devils food cake. En riktig kaloribomb! Den blev inte riktigt som jag tänkt mig men med några få ändringar nästa gång så kommer den bli en riktig höjdare! Jag valde att dekorera den med kitkat och smarties så det blev en riktig godistårta vilket var helt i min smak! Tårtbottenreceptet kom ifrån bloggen sockerrus :)
 

Devils Food Cake

1 dl kakao

1 dl ljust muscovadosocker

2,5 dl hett vatten

5 dl vetemjöl

0,5 tsk bakpulver

1,5 tsk bikarbonat

2 tsk vaniljsocker

1 tsk salt

200 g rumsvarmt smör

2 dl strösocker

3 ägg

 

Chokladganach

150 gram hackad mörkchoklad

150 gram hackad ljus choklad
1 dl grädde
150 gram smör

8-10 paket 45 gram Kitkat (beroende på om man vill ha runt hela tårtan eller lämna lite öppet)

 2 stora rör Smarties

Gör så här:

Koka upp vattnet. Blanda med kakao och muscovadosocker tills det löst upp. Ställ åt sidan och låt svalna lite.

Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, vaniljpulver och salt i en skål.

I en annan skål, vispa smör och socker krämigt. Tillsätt ett ägg i taget och vispa.

Varva sedan med en skopa av mjölblandningen och en del kakaoblandning (se till att avsluta med kakaoblandningen). Forstätt så tills allt är blandat i skålen.

Häll ner i en form på ca 20 cm och grädda på 175 grader i 40-50 min. Känn av med en sticka, när kakan är klar så är stickan helt torr.

Medan kakan är i ugnen gör du ganachen som ska bres på tårtan genom att hacka chokladen grovt, och smälta det tillsammans med mjölken över ett vattenbad.

När chokladen är smält tillsätter du i smöret i små klickar och rör om till en slät ganache.

Låt ganachen stå och vila i rumstemperatur medan tårtan är i ugnen och sedan svalnar (ca 1½ timme sammanlagt).

Dela tårtan i två bottnar och bred på ett tjockt lager chokladganach mellan bottnarna, runt och på tårtan.

 

 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: