Först på tur- Devils food cake

Devils Food Cake
1 dl kakao
1 dl ljust muscovadosocker
2,5 dl hett vatten
5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1,5 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
200 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
3 ägg
Chokladganach
150 gram hackad mörkchoklad
150 gram hackad ljus choklad
1 dl grädde
150 gram smör
8-10 paket 45 gram Kitkat (beroende på om man vill ha runt hela tårtan eller lämna lite öppet)
2 stora rör Smarties
Gör så här:
Koka upp vattnet. Blanda med kakao och muscovadosocker tills det löst upp. Ställ åt sidan och låt svalna lite.
Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, vaniljpulver och salt i en skål.
I en annan skål, vispa smör och socker krämigt. Tillsätt ett ägg i taget och vispa.
Varva sedan med en skopa av mjölblandningen och en del kakaoblandning (se till att avsluta med kakaoblandningen). Forstätt så tills allt är blandat i skålen.
Häll ner i en form på ca 20 cm och grädda på 175 grader i 40-50 min. Känn av med en sticka, när kakan är klar så är stickan helt torr.
Medan kakan är i ugnen gör du ganachen som ska bres på tårtan genom att hacka chokladen grovt, och smälta det tillsammans med mjölken över ett vattenbad.
När chokladen är smält tillsätter du i smöret i små klickar och rör om till en slät ganache.
Låt ganachen stå och vila i rumstemperatur medan tårtan är i ugnen och sedan svalnar (ca 1½ timme sammanlagt).
Dela tårtan i två bottnar och bred på ett tjockt lager chokladganach mellan bottnarna, runt och på tårtan.
