Roy Fares chocolate chip cookies

Igår kväll bakade jag riktigt goda chocolate chip cookies! Degen var så god så jag funderade en stund om jag skulle skita i att grädda dem. Receptet kommer från Roy Fares bok United states of cakes. 
Orginalreceptet innehåller hasselnötter men då jag är känslig mot nötter så valde jag att ta bort dem. Jag tog inte heller bara mörk choklad då jag inte hade så mycket hemma så det blev en blandning på vit, mjölk- och mörkchoklad.
 
 
Chocolate chip cookies ca 30 st

130 g hasselnötter (ca 2 dl)

300 g mörk choklad eller chokladknappar

230 g rumsvarmt smör

170 g strösocker (ca 1,75 dl)

120 g farinsocker (ca 1,5 dl)

330 g vetemjöl (ca 5,5 dl)

7 g bikarbonat (ca 1,5 tsk)

3 g vaniljsocker (ca 0,5 tsk)

55 g ägg (1 st ägg)

 

Sätt ugnen på 190 grader, varmluftsfunktion.

Häll hasselnötterna i en form och rosta dem i ugnen i cirka 8 minuter.

Låt nötterna svalna, lägg dem i en ren kökshandduk och skrubba av skalen.

Hacka hasselnötter och hel choklad ganska grovt (chokladknappar behöver inte hackas).

Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke.

Rör ner ägget i smörblandningen.

Tillsätt de torra ingredienserna och arbeta ihop till en deg.

Arbeta in nöt- och chokladhacket.

Dela degen i 30 bitar, rulla bitarna till kulor och lägg dem glest på 3 plåtar med bakplåtspapper.

Platta till kulorna lite och grädda dem mitt i ugnen i cirka 10 minuter eller tills kakorna har fått fin färg.

Låt kakorna svalna en aning och flytta därefter över dem till ett galler för att svalna helt.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: