Roy Fares chocolate chip cookies

130 g hasselnötter (ca 2 dl)
300 g mörk choklad eller chokladknappar
230 g rumsvarmt smör
170 g strösocker (ca 1,75 dl)
120 g farinsocker (ca 1,5 dl)
330 g vetemjöl (ca 5,5 dl)
7 g bikarbonat (ca 1,5 tsk)
3 g vaniljsocker (ca 0,5 tsk)
55 g ägg (1 st ägg)
Sätt ugnen på 190 grader, varmluftsfunktion.
Häll hasselnötterna i en form och rosta dem i ugnen i cirka 8 minuter.
Låt nötterna svalna, lägg dem i en ren kökshandduk och skrubba av skalen.
Hacka hasselnötter och hel choklad ganska grovt (chokladknappar behöver inte hackas).
Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke.
Rör ner ägget i smörblandningen.
Tillsätt de torra ingredienserna och arbeta ihop till en deg.
Arbeta in nöt- och chokladhacket.
Dela degen i 30 bitar, rulla bitarna till kulor och lägg dem glest på 3 plåtar med bakplåtspapper.
Platta till kulorna lite och grädda dem mitt i ugnen i cirka 10 minuter eller tills kakorna har fått fin färg.
Låt kakorna svalna en aning och flytta därefter över dem till ett galler för att svalna helt.